• Leksand - Krister Abrahamsson
  • Leksand - A-kedjan

Bussresa från Leksand till Tyskland

Första helgen i juni blir den en bussresa från Leksand till norra Tyskland. Vi bjuds på en kortare rundresa och det blir även en övernattning i Tyskland, troligen i Stalsund eller alternativt i Sassnitz. Vi kommer att åka riktigt tidigt på morgonen (ca 04.00) för att på så vis slippa allt för mycket trafik och nå vårt resmål i rimlig tid. Väl framme i Tyskland blir det tillfälle att handla billigt på Bordershop i Sassnitz, och det kommer även att bli en del fri tid då ni kan passa på att strosa runt i mysiga miljöer och även äta (missa inte att ta med pengar till detta). Det brukar funka bra att handla med kort, men för säkerhets skull kan det även vara bra att ha med sig lite Euro.

Anmälan senast den 25 maj, och tipsa gärna dina vänner. Ju fler vi blir desto bättre pris kan vi få per person. En vecka innan avresa får ni ett mail, med alla detaljer ni behöver inför resan och även exakt pris. Riktpriset är ca 500 kr per person (för bussresan), men det kan bli lite billigare eller lite dyrare, beroende på hur många som anmäler sig. Sen tillkommer hotelltaxan och allt talar för att prisnivån blir precis som förra gången. Vi tittar just nu på två olika boendealternativ och båda kommer att hålla den överenskomna maxnivån för övernattningar.

PS. Vi kommer även att stanna för matpaus i Sverige, både på vägen ner och på vägen hem. Har ni speciella önskemål kring detta så kan ni meddela det när ni anmäler er. Vi kommer försöka stanna på en plats där det finns bra matutbud, typ både McDonalds och matställe av restaurangtyp. Dessa matstopp kommer ni att få bekosta själva, men det kommer att finnas kaffe på bussen som vi serverar utan kostnad. Bussen är utrustad med toalett.

Mer information och specifik information om hur du anmäler dig hittar du givetvis på hemsidan. Klicka på ”Anmälan till vårresa” så kommer du till anmälningsformuläret.

Fler nyheter om Leksand

Tobias Richloow Forsberg kan vara på väg tillbaka till Leksands IF – som ledamot i styrelsen. Det rapporterar Hockeysverige.se.

Drygt 6 000 biljetter var på fredagsmorgonen sålda till LHC-mötet med Leksand. "För dåligt", säger nye klubbdirektören Carl-Johan Stålhammar.

Det har varit styrelsekaos i Leksand under sommaren. Nu har valberedningen lämnat in sitt förslag till styrelse för Leksands IF Ishockey AB – och där hittar vi Tobias Richloow Forsberg.

Leksand vann hemma mot Rögle i SHL med 4-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

Leksands IF besegrade Rögle med god marginal på torsdagskvällen i SHL-ishockeyn. Inför en hemmapublik på nästan 5 000 personer gjorde Leksand fyra mål …

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Rögle var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i SHL med 4-1 (1-1, 0-0, 3-0).

Rögle fick se sig slagna under torsdagskvällens SHL-match.Leksand tog hem den med 4-1.Rögles Anton Bengtsson säger att laget var slarvigt och det utnyttjades …

Leksand har tagit säsongens första seger. De vann överlägset mot Rögle med 4–1. – Vi hade ett par tuffa matcher i början, att ta tre poäng på hemmaplan mot Rögle, det är viktigt, säger Carter Ashton t …